torsdag 2 februari 2012

SoffresanDenna soffa köpte jag på 80 talet i Tanum på en auktion för en hundralapp. Hade inte en aning om möbler och renovering, ville bara ha den. Det var då mitt intresse och min kärlek för gamla möbler började. 
 
Sedan stod den länge oanvänd i mitt vardagsrum tills pappa kom på besök och vi renoverade den första gången nödtorftigt med bilklädsel. Snyggare blev den men inte bättre att sitta i, den var ju alldeles mjuk i resåren och sönder så det gjorde ont istället för att det var bekvämt att slänga sig ned i. Men jag behöll den tills jag flyttade tillbaka till Tyskland. Det kändes för bökig att ta med den så min väninna Sonja ärvde soffan.
dammigt

Jag var glad att jag inte behövde slänga den. Sonja klädde om den i ett häftigt rött mönstrad tyg, lite indianinspirerad som det var mode på 80 talet.  Snygg var den men fortfarande lika obekväm.2005 började Anders och jag vår möbelrenoveringskurs på Tjörn. Vi hade stått på väntlistan i 2 år och kom in samtidigt - jätteglada och entusiastiska! Denna soffa var ett av mina första objekt.

Vi går fortfarande på kurs och slutar inte förrän de kastar ut oss.......brukar vi skoja om.


Jätteglad att jag äntligen får ordning på soffan. Nästan lite avis på Sonja som har den nu, men bara lite. Jag är glad för att jag fick lära mig så mycket om möbelrenovering just med detta objekt :-)


Binda ihop, knyta, dra, mäta, rätta till, få rätt form.


Stoppa stoppa stoppa många kilo stoppning går det åt...
......först det gröna, sen det svarta.


Tur att det är handsöm, jag blir ofta ovän med min symaskin när den inte gör som jag vill. Ibland får man sitta, det ingår i jobbet.


Sträcka och spänna, sträcka, sitta, sträcka igen och helst sträcka en gång till.


 Så här fin blev soffan, den fick en bra plats och står och glänser i mina vänners hem. Undrar om jag får den tillbaka nån gång :-)
3 kommentarer:

  1. Thank you for the information, the article is very well-written.

    SvaraRadera
  2. You are a true master of the quill! This reading was the so absorbing! Write more and thank you!

    SvaraRadera